Powered By Blogger

26 December 2005

Resepi: Cendawan Kentaki

Resepi segera:
1) Bahan yang diperlukan: cendawan, telur, tepung kentaki.
2) Pukul telur sehingga sebati.
3) Sediakan juga tepung kentaki supaya mudah untuk dicelup.
4) Celupkan cendawan ke dalam telur tadi sehingga rata (cendawan tadi tak perlu disiat-siat).
5) Gaulkan dengan tepung secukup rasa.
6) Panaskan minyak dan goreng sehingga garing (pemukaan kuali tu sengaja dibiarkan berkerak supaya nama cam PB nie rajin memasak! hahaha..)
7) Hidangkan untuk mengisi perut yang kosong dan teringin nak makan ayam. Miahaha!!

9 comments:

Chika Chika said...

sy dah tunjukkan pada mak sy... suh dia buat camni.. Dia kata... "okayyy!," ihiks... nanti kasi resipe best2 lagi eyh...

pakbear said...

chika, fuuyo! advance tul! malu pb..

Masy said...

pasni leh tukau nama - chef bear laks..huehehe..

Anonymous said...

comel jari kau bear.

-Basri

Yatt said...

OOOO ITU MACAM EKK..
SIMPLE JE LAHH... SLALU GUNA TEPONG GANDOM JE .. PAH NI BULEH TRY STYLE PAK BEAR :D

Anonymous said...

masy, idea tue dah lama dalam pertimbangan aku. ;p

basri, apsal ko nie asik Anonymous jerk? hehehe, thanx jari aku mmg comel cam anggota badan aku yg lain.

yatt, tepong gandum? pasnie pb plak cuba pakai tepung gandum.

~nanina~ said...

PB, kat jhr mmg dah fofular cendawan tu..kalau kat res pak ali mmg femes..sedappp..lapar plak akak pepagi nih, ahaks.

Kuali berkerak cam tu setau akak sbb asyik terlupa nak padam api lepas goreng telur selalunya, hehehee..

Anonymous said...

kak nina, kalau saya lupa padam api lepas goreng telur, alamak saya dah rentung. hehehe. skrang nie kuali jee yg rentung. takpe..

Yatt said...

pak bear.. kalau nak guna tepong gandom hati2 takut keras..
yat kalau nak wat pisang goreng ke cempedak goreng ke sume tepong gandom je blasah..
senang..

ehhheheheh